Krátke fašiangy zhustili ponuku plesov v regióne

27.01.2008 Levoča

Vysoké Tatry/Levoča 27. januára (TASR) - Krátke fašiangy zhustili ponuku plesov v regióne Tatier a Spiša. Sezónu odštartoval Ples Spišiakov v Spišskej Novej Vsi.
V Poprade sa konal tento víkend Ples kresťanských rodín a budúci víkend prevezmú štafetu XI. Reprezentačný ples primátora Vysokých Tatier či VIII. Ples cestovateľov v Levoči.
\"Primátorský ples, ktorý odštartuje v Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici 1. februára večer, má charitatívne poslanie. Výťažok poputuje prostredníctvom fondu primátora na pomoc zdravotne postihnutým občanom, sociálne slabým rodinám, ale predovšetkým deťom a mládeži. Vlani to bolo 115 tisíc korún, \" informoval vedúci odboru kultúry a športu Mestského úradu Vysoké Tatry Ján Bendík.
Organizátori očakávajú účasť 320 hostí z celého Slovenska a tiež zo zahraničia. \"Vstupenky stoja 2008 Sk a rozchytané boli pár dní po zverejnení pozvánky a programu plesu na internete, \" uviedol Bendík.
Priestor na zábavu, ale aj výmenu skúseností z podnikania v cestovnom ruchu už tradične poskytuje Ples cestovateľov. Tohtoročný bude 1. februára v hoteli Satel v Levoči. Ide o stavovský ples pracovníkov cestovných kancelárií a agentúr. \"Čestným hosťom a partnerom plesu býva každoročne iná krajina. V tomto roku ňou bude Poľsko reprezentované zástupcami veľvyslanectva Poľskej republiky na Slovensku a partnermi z poľskej turistickej organizácie, \" informoval TASR František Kornaj z usporiadateľskej cestovnej kancelárie Kvalita. Bodku za Plesom cestovateľov dá v sobotu 2. februára Fašiangová zabíjačka na Spišskom salaši v Spišskom Podhradí.
 

Vyberte región